• +48 662318791
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

DIETA VEGE

O diecie

Rezygnujesz ze spożycia mięsa ze względów etycznych, ekologicznych, a może zdrowotnych? Nieistotna jest przyczyna – ważne natomiast, by dobrać wegetariański jadłospis tak, by miał korzystny wpływ na organizm. Skorzystaj z naszego wegetariańskiego cateringu dietetycznego, by przekonać się jak jest pyszny i ile czasu możesz zaoszczędzić.

Dieta vege pomaga w leczeniu chorób serca, nadciśnienia i wielu twierdzi, że brak mięsa w menu sprawia, że czują się lepiej. Jadłospis wegetarianina obfituje w owoce i warzywa, ale nie tylko – istotne są także strączki, które pomagają pokrywać zapotrzebowanie organizmu na białko, a także produkty pełnozbożowe i sojowe, jajka oraz wytwory mleczne.

Choć wegetarianizm z pozoru brzmi prosto – usuń z jadłospisu mięso i gotowe – to w praktyce wymaga wiedzy i umiejętności gotowania. Najlepiej menu konsultować z dietetykiem lub skorzystać z oferty wegetariańskiej diety pudełkowej. To sposób na to, by dostarczać organizmowi prawidłowo zbilansowane posiłki i odżywiać go w odpowiedni sposób.

Przykładowe menu

I ŚNIADANIE
Bezglutenowe płatki owsiane na mleku migdałowym, sałatka owocowa z jabłek, pomarańczy i melona.

II ŚNIADANIE
Smoothie na bazie mleka kokosowo-ryżowego z mango, marakują

OBIAD

Potrawka z czerwonej i czarnej soczewicy z pomidorami, papryką i selerem naciowym, komosa ryżowa z kukurydzą, surówka z marchewki z chrzanem.

PODWIECZOREK
Krem z białych warzyw podany z karmelizowanym jabłkiem.

KOLACJA
Sałatka grecka z oliwkami, serem feta, pomidorami, ogórkiem oraz czerwoną cebulą i sosem winegret.

Dostępna kaloryczność:
1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2400 kcal